Accountor kompensoi CO2-päästöjä Taimiteko-toiminnassa ja auttaa nuoria työllistymään Pohjois-Pohjanmaalla

Talous- ja palkkahallinnon palvelu- ja ohjelmistoyritys Accountor on mukana nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa. Taimiteossa nuoret saavat kesätöitä taimien istutustöissä. Accountorlaisten oma 4,25 hehtaarin Accountorin Kasvunmetsä nousee kesäkuussa Pehkeensuolle, Utajärvelle hiilinieluksi.

Taimiteko tarkoittaa yritykselle konkreettisia tekoja hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Se on myös yhteiskuntavastuullinen työllistämisteko, sillä se tarjoaa kesätöitä erityisesti nuorille.

”Vastuullisuus on liiketoimintamme ytimessä. Tämä tarkoittaa ensisijaisesti luottamuksellisuutta ja tietojen vastuullista käsittelyä. Vastuullisuus tarkoittaa meille myös konkreettisia tekoja. Tänä kesänä se tarkoittaa ympäristöön ja nuoriin panostamista. Siksi Accountor osallistuu 4H-järjestön Taimitekoon”, kertoo Accountorin markkinointi- ja viestintäjohtaja Katarina Ylikorkala.

Accountorille istutetaan yhteensä 8 500 kuusen- ja männyntaimea Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevan Utajärven kunnan alueelle, vanhalle Pehkeensuon turvesuolle. Accountorlaisten oman metsän nimeksi tulee Accountorin Kasvunmetsä.

4H-järjestön Taimiteko-toiminnassa kasvatetaan Suomeen hiilinieluja istuttamalla kuusen- ja männyntaimia alueille, jotka eivät ole aktiivisen metsä- ja maatalouden tai turvetuotannon piirissä. Puun taimia istuttavat alle 18-vuotiaat, pääasiassa peruskoulun päättävät nuoret, jotka saavat samalla tärkeää työkokemusta.

”Nuoret eivät ole aiheuttaneet ilmastonmuutosta, mutta nuoret voivat olla tekemässä konkreettisia asioita ilmastonmuutoksen hidastamiseksi. Taimiteossa nämä asiat ovat samassa paketissa. Olemme iloisia, että voimme tarjota nuorille kesätöitä Taimiteon kautta tänä vuonna jo 12 kunnan alueella ympäri Suomea. Taimien istutustöihin työllistyy satoja paikallisia nuoria ja on hienoa, että Accountor on mukana tukemassa nuorten työllistämistä”, Taimiteko-toiminnasta vastaavan Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski kertoo.

Kesällä 2021 Suomessa tehdään Taimitekoja 15:ssä eri kohteessa ja nuoret istuttavat yhteensä reilut 190 000 puun taimea, mistä syntyy yli 95 hehtaaria uutta metsää.

Accountor on talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoratkaisuihin sekä ulkoistuspalveluihin erikoistunut konserni, jonka palveluksessa on noin 2200 ammattilaista 7 maassa. Yhtiön toiminta-ajatuksena on auttaa asiakkaitaan hyödyntämään modernin teknologian ja digitalisoinnin tarjoamia mahdollisuuksia jokapäiväisessä tekemisessään. Yhtiön pääkonttori on Espoossa. Suomen lisäksi yhtiö toimii Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Hollannissa, Venäjällä ja Ukrainassa. Accountor-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 221 M€. www.accountor.com  

Mari Pöyhtäri Viestintäpäällikkö mari.poyhtari@4h.fi