Aleksi 16 v.

Olen Lehtisaaren Aleksi Töysästä. Tulin Taimitekoon, sillä halusin ansaita rahaa sekä kokeilla jotain uutta ja erilaista. 4H tai Taimiteko eivät olleet minulle ennestään tuttuja, mutta olen seitsemännellä luokalla kokeillut koulussa taimien istuttamista. Mitään suuria yllätyksiä ei siis ole tullut. Tämä on mukavaa metsänläheistä hommaa. Päivät ovat menneet hyvin ja nopeasti, vaikka välillä on myös väsyttänyt.

Työpäivämme on alkanut niin, että tulemme aamulla paikalle ja vaihdamme vähän kuulumisia. Siitä lähdemme sitten yhdessä turvesuolle, jossa istutamme taimet rintamana riveihin. Päivässä olen istuttanut ehkä noin neljä tai viisi laatikollista taimia. Yhdessä laatikossa on 90 taimea. Taimet istutetaan maahan ja maata poljetaan, jotta ne pysyvät pystyssä. Kun päivän taimista on istutettu puolet, tulemme tauolle, minkä jälkeen otamme mukaan lisää taimia ja lähdemme takaisin.

Meidän istuttamistamme taimista kasvaa uutta kuusimetsää. Minusta on tärkeää, että uusia metsiä istutetaan. Olen hakenut opiskelemaan metsäalaa, joten on ollut hyvä jo vähän oppia, että mistä on kyse ja kuinka hommat hoituvat. Ajattelin, että säästän palkan kevaria varten. Voisin suositella tätä kesätyötä myös kaverille.

Aleksi Lehtisaari, 14.6.2023