Elenia istuttaa puita ilmastotekona asiakkaittensa e-laskuista ja sähköisistä allekirjoituksista: Tänä kesänä istutuksia Pyhäjärvelle ja Saarijärvelle

Verkkopalveluyhtiö Elenian asiakkaan vaihtaessa laskutuksensa e-laskuksi tai allekirjoittaessa sopimuksen sähköisesti istuttaa Elenia näistä jokaisesta puun ilmastotekona. Juuri nyt kesän alkajaisiksi vuorossa on istuttaa viime vuonna kertyneet 23 000 puuntaimea. Istutukset Elenialle hoitaa 4H-järjestö Taimiteko-yhteistyönä. Kohteet ovat pääosin purettujen ilmajohtojen alta vapautuneita johtokatuja Pyhäjoella ja Saarijärvellä.

4H-järjestön Taimiteko-toiminta työllistää paikallisia nuoria puiden istutukseen. Tällä kertaa Elenian taimia istutetaan 11,6 hehtaarin edestä. Maat istutuksille löytyivät puretuilta ilmajohtojen linjoilta Pyhäjärvellä ja Saarijärvellä. Elenia rakentaa vuosittain yli 3 000 kilometriä säävarmaa sähköverkkoa uudistaessaan ikääntyvää ilmajohtoverkkoa suojaan myrskyiltä, ukkosilta ja lumikuormilta. Kun vanha ilmajohtoverkko puretaan, vapautuu maata uudelleen metsitykselle.

”Tämä on asiakkaillemme helppo tapa auttaa ilmastotyössä. Myös maanomistajat ovat mielellään tulleet tähän mukaan, sillä heille istutukset ovat vapaaehtoisia ja täysin maksuttomia. Kohteiksi valitsemme mahdollisimman yhtenäisiä ja metsäisiä osuuksia yksityisten maanomistajien mailla. Jokainen uusi puu metsässä sitoo hiiltä ja hillitsee ilmastovaikutuksia”, sanoo Elenian sidosryhmäpäällikkö Jarno Lindén.

Kahdessa vuodessa 35 000 puuta

Elenia aloitti puiden istutukset kampanjoimalla asiakkailleen toissa vuonna e-laskujen käyttöönottoa ja sähköisiä allekirjoituksia.

”Vastaanotto oli niin hyvä , että otimme puiden istutuksen mukaan vastuullisuusohjelmaamme ilmastotekona. Kahden ensimmäisen vuoden aikana istutusmäärä nousee 35 000 puuhun. E-lasku on kätevä tapa hoitaa laskunmaksu ja sähköisiä allekirjoituksia maankäytöstä tehdään jatkuvasti. Eli puiden istutuksemme jatkuu myös tulevaisuudessa”, iloitsee Lindén.

Paikalliset 4H-yhdistykset vastaavat puiden istutuksesta Taimiteko-toiminnassa. Puiden istutukselle paras aika on alkukesä, ja siksi istutukset tehdään kesäkuussa. Taimiteko-toiminta työllistää istutustöihin pääasiassa peruskoulun päättäviä nuoria.

”Elenian ja heidän asiakkaidensa ansiosta pystymme tarjoamaan nuorille kesätyöpaikkoja paikallisesti. Se on erittäin tärkeää varsinkin näin poikkeusaikoina, jolloin nuorten on vaikeaa työllistyä. 4H haluaa antaa nuorille myös työkokemusta metsäalan töistä. Taimiteko mahdollistaa tämän”, kommentoi Suomen 4H-liiton kumppanuuspäällikkö Tarja Anttonen.

Lisätietoa
Jarno Lindén, sidosryhmäpäällikkö, Elenia, puh. 044 290 9317
Tarja Anttonen, kumppanuuspäällikkö, 4H, puh. 044 783 0305

Elenia palvelee 432 000 kotitalous-, yritys- ja yhteiskunta-asiakasta yli sadan kunnan alueella Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Huolehdimme sähköverkon toimivuudesta ja uudistamisesta, ja rakennamme sähköverkkoa ja -liittymiä kumppaniyhtiöittemme kanssa. Mittaamme asiakkaidemme sähkönkulutuksen ja toimitamme energiatiedot sähkönmyyjille. Kehitämme tulevaisuuden sähköverkkoa uutta teknologiaa hyödyntäen. Pidämme huolta ympäristöstä ja edistämme Suomen sähkömarkkinoiden kehitystä. Toimintamme ja palveluittemme perustana on vastuullisuus. Tutustu www.elenia.fi

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään suomalaisia nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja istuttamalla kuusentaimia alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä. Lisäksi istutetaan männyntaimia turvesuokäytöstä poistuneille maa-alueille. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta. Lue lisää: www.taimiteko.fi.

Mari Pöyhtäri Viestintäpäällikkö mari.poyhtari@4h.fi