EWQ:sta tuli Taimiteko-yhteistyön avulla hiilineutraali yhtiö

Digitaaliseen myymäläviestintään ja asiakashallintaan erikoistunut EWQ on toista vuotta mukana Taimiteossa. EWQ:n tavoite on olla kokoluokkansa vastuullisin toimija alallaan.

Me EWQ:lla kompensoimme Taimiteon kautta oman hiilijalanjälkemme, joka on noin 100 000 kilogrammaa CO2-päästöjä vuodessa. Kaikki alkaa mielestämme siitä, että yrityksen on kyettävä laskemaan hiilijalanjälkensä luotettavasti ja mitattavasti. Hiilijalanjälkemme on peräisin huoltoautoistamme, IT-konehuoneestamme ja toimitilojemme sähkönkulutuksesta.

Keväällä 2020 alkaneen Taimiteko-yhteistyön avulla saavutimme hiilineutraalin toimijan statuksen. Olemme myös erittäin otettuja ja kiitollisia siitä, että olemme mukana työllistämässä nuoria. Kannustamme mielellämme nuoria koulutuksen ja työnteon suhteen ottamaan isoja askeleita kohti vastuullisena ja itsestään huolta pitävänä kansalaisena olemista.

Taimitekoon törmäsimme, kun etsimme Metsähallitukselta mahdollisuutta istuttaa uutta metsää. Koska halusimme nimenomaan istuttaa uutta hiilinielua, Taimiteko oli oikea valinta meille. Taimiteko on ainoa toimija, jonka kautta hiilineutraalius on oikeasti mahdollista saavuttaa.

EWQ on suomalaisomisteinen yritys, jonka pääkonttori on Helsingissä ja jonka vuotuinen liikevaihto on noin 6 miljoonaa euroa. Päätuotteitamme ovat jonotusjärjestelmät, elektroniset hintalaput ja digitaaliset näytöt. Toimitamme myös setelintunnistimia ja turva- sekä avainkaappeja. Tavoitteemme on olla kokoluokkamme vastuullisin toimija alalla, ja olemme saaneet jopa tunnustusta siitä. Yritys- ja yhteiskuntavastuuta analysoiva ja mittaava kansainvälinen analyysitalo, Ecovadis, palkitsi meidät pronssisella tunnustuksellaan, mikä on osoitus siitä, että olemme vastuullisuuden suhteen oikealla tiellä.

Pidämme huolen, että alihankintaketjumme ja asiakkaamme ovat sitoutuneet noudattamaan Code of Conduct -vastuullisuussopimustamme. YK:n ihmisoikeuksien julistuksen suhteen, kuten lapsityövoimaan, ihmisoikeuksien rikkomuksiin ja syrjintään meillä on nollatoleranssi ja tämä periaate koskee koko tuotantoketjuamme sekä yhteistyökumppaneitamme.

Kesällä 2021 olemme taas mukana tekemässä Taimitekoja. Tänä vuonna meille istutetaan metsää 1 000 taimen verran Virroille Pirkanmaalle. Istutusalueemme on 0,5 hehtaarin suuruinen. Taimiteossa istuttajina toimivat aina paikalliset nuoret, jotka kerryttävät samalla arvokasta työkokemusta.

Suosittelemme lämpimästi tutustumaan Taimiteko-toimintaan ja aloittamaan yhteistyön 4H:n ja Taimiteon kanssa. Kaikessa tekemisessämme liittyen ilmastonmuutoksen torjuntaan ja vastuullisuuteen on oltava konkretiaa. Tämän konkreettisempaa ei vastuullisuus voi meille missään olosuhteissa olla.

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään suomalaisia nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja istuttamalla kuusen- ja männyntaimia alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta. www.4h.fi.

EWQ on pitkän ja vahvan kokemuksen omaava, digitaaliseen myymäläviestintään ja asiakashallintaan erikoistunut 100% kotimaisessa omistuksessa oleva yritys. Meille on tärkeää, että voimme tarjota asiakkaillemme laadukkaita tuotteita, joiden valmistuksella tuemme suomalaista työtä ja viemme yhdessä Suomen nousuun. Toimimme ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. Pyrimme jatkuvasti parantamaan resurssitehokkuuttamme minimoiden toimintamme kielteiset ympäristövaikutukset ja kompensoimme hiilijalanjälkemme.

Mari Pöyhtäri Viestintäpäällikkö mari.poyhtari@4h.fi