Grano ensimmäistä vuotta mukana Taimiteossa, 10 000 kuusen ja männyn taimea istutetaan Pohjois-Savoon

Työhön palkatut nuoret istuttavat viiden hehtaarin edestä uutta metsää vanhalle turvesuolle. Grano on mukana Taimiteossa, sillä toiminta tukee yrityksen vastuullisuustavoitteita ja edistää Granolle tärkeitä arvoja.

Pohjois-Savoon, Rautavaaraan nousee kesäkuussa 2022 Grano-metsä. Markkinointi- ja sisältöpalveluyritys Grano istuttaa 4H-järjestön kanssa viisi hehtaaria uutta metsää Rautavaaraan, Akkosuolle.

Grano on tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukana Taimiteossa. Alueella toimiva Pielisen 4H-yhdistys on rekrytoinut paikallisia nuoria istuttamaan Granolle 10 000 kuusen ja männyn taimea. Grano kompensoi taimimäärällä 2,35 miljoonan kilon edestä CO2-päästöjään.

4H-järjestön Taimiteko-toiminnassa suomalaiset nuoret istuttavat ympäri maata uutta metsää, josta syntyy täysin uusia hiilinieluja. Metsää istutetaan alueille, jotka eivät ole vuosiin olleet aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä.

Monelle nuorelle istutustyö on ensimmäinen kesätyökokemus, sillä Taimiteossa työllistyy pääasiassa peruskoulun päättäviä nuoria. Alueella toimiva 4H-yhdistys kouluttaa nuoret istutustyöhön, huolehtii heidän työvarusteistaan ja maksaa heille palkat.

Granon laatu- ja vastuullisuusjohtaja Tytti Liven kertoo, että Grano osallistuu Taimitekoon siksi, että toiminta tukee loistavasti Granon vastuullisuustavoitteita ja edistää yritykselle tärkeitä arvoja.

”Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus panostaa kestävämpään tulevaisuuteen. Ilmastonmuutos on globaali ongelma. Sitä voidaan kuitenkin hillitä toimimalla yhdessä ja tekemällä kestäviä valintoja. Samalla on mahtavaa olla mahdollistamassa työtä suomalaisille nuorille erityisesti vastuullisuutta edistävissä hankkeissa”, Liven sanoo.

”Tarjoamme nuorille kesätöitä ja luomme hiilinieluja Taimiteossa jo neljättä vuotta. On mahtavaa, että Grano on halunnut tulla mukaan tukemaan nuorten työllistymistä ja hidastamaan ilmastonmuutosta kanssamme”, 4H:n toimitusjohtaja Tomi Alakoski sanoo.

Tänä vuonna sadat työhön rekrytoidut nuoret istuttavat Taimiteossa 19 paikkakunnalla ympäri Suomea reilut 210 000 kuusen ja männyn taimea. Taimien istuttamisesta syntyy yli 105 hehtaaria uutta metsää. Vertailun vuoksi: 105 hehtaaria vastaa 150 jalkapallokenttää.

Grano on suomalainen monitoimialayhtiö, joka toteuttaa asiakkaan myyntiä, brändiä ja tulosta edistäviä markkinoinnin ja viestinnän ratkaisuja. Ainutlaatuinen osaajayhteisömme hallitsee huipputeknologian ja taitaa käsityötaidon. Grano työllistää noin 900 henkilöä pääkaupunkiseudulta Lappiin, ja koko tuotanto on Suomessa.
Arjen auttaja muutoksen mahdollistaja
www.grano.fi

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään alle 18-vuotiaita, pääasiassa peruskoulun päättäviä nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja. Kuusen ja männyn taimia istutetaan alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä tai ovat poistuneet turvetuotannosta. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta. www.taimiteko.fi

Mari Pöyhtäri Viestintäpäällikkö mari.poyhtari@4h.fi