Habita istuttaa 4H:n Taimiteossa 10 000 taimea Teuvalle: ”Sopii arvoihimme erinomaisesti”

Habita osallistuu 4H-järjestön Taimitekoon, koska haluaa työllistää nuoria ja luoda hyvinvointia ympärilleen.

Kiinteistönvälitysyritys Habita istuttaa 4H-järjestön kanssa viisi hehtaaria uutta metsää Teuvalle, Hakotapintantereen vanhalle turvesuolle. Viiden hehtaarin alueelle istutetaan 10 000 kuusen ja männyn taimea.

Taimiteossa 4H-järjestö kumppaneineen istuttaa uutta metsää alueille, jotka eivät ole aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä. Paikalliset, pääosin peruskoulun päättävät nuoret saavat kesätöitä Taimiteko-istutuksissa. Monelle taimien istuttaminen on ensimmäinen kesätyökokemus.

Kauhajoen 4H-yhdistys on rekrytoinut nuoret Teuvan istutusalueelle ja kouluttaa heidät työhön. Yhdistys myös huolehtii nuorten työvarusteista ja maksaa heille palkat.

Habita on ensimmäistä vuotta mukana Taimiteossa.

”Nuorelle on tärkeä saada se ensimmäinen kesätyökokemus, ja me haluamme auttaa heitä. Vastuullinen toimintatapa ohjaa habitalaisia kaikessa mitä teemme. Samalla kannamme huolta luonnon monimuotoisuuden säilymisestä ja ilmastokriisin ratkaisemisesta. Taimiteko sopi arvoihimme erinomaisesti – siinä yhdistyvät meille tärkeät vastuullisuuden kulmakivet: nuorten työllistäminen, arvokkaan luontomaiseman elvyttäminen sekä ilmastokriisiä helpottavan hiilinielun vahvistaminen”, Habitan toimitusjohtaja Mika Pärssinen kertoo.

Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski iloitsee uudesta kumppanuudesta.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Habitan kaltainen yritys haluaa olla mukana Taimiteossa kompensoimassa hiilipäästöjään. Taimiteossa nuoret paitsi työllistyvät, myös pääsevät tekemään konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen hidastamiseksi”, Alakoski sanoo.

Tänä vuonna Taimitekoja tehdään jo neljättä kesää. Sadat työhön rekrytoidut nuoret istuttavat 19 paikkakunnalla ympäri Suomea reilut 210 000 kuusen ja männyn taimea, mistä syntyy yli 105 hehtaaria uutta metsää. Vertailun vuoksi: 105 hehtaaria vastaa 150 jalkapallokenttää.

Habita on Suomen suurin itsenäinen kiinteistönvälittäjä, joka toimii yhteensä 23 paikkakunnalla aina Turusta Kittilään saakka. Habita välittää kohteita myös Suomen ulkopuolella, kaikkiaan 27 maassa ympäri maailmaa. Habita tunnetaan etenkin välittäjiensä korkeasta ammattitaidosta ja kodinvaihtajien asuinalueiden tarkasta tuntemuksesta.

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään alle 18-vuotiaita, pääasiassa peruskoulun päättäviä nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja. Kuusen ja männyn taimia istutetaan alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä tai ovat poistuneet turvetuotannosta. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta. www.taimiteko.fi

Mari Pöyhtäri Viestintäpäällikkö mari.poyhtari@4h.fi