Ilmajohtojen tilalle uutta metsää

Elenialle ympäristötyö ja luontoympäristömme suojelu on sydämenasia. Haluamme osaltamme olla mukana ratkaisuissa, jotka hillitsevät ilmastonmuutosta.

Syksyllä 2019 toteutimme kampanjan, jossa lupasimme istuttaa puun jokaisesta uudesta e-laskusopimuksesta. Yli 12 000 asiakastamme otti käyttöön e-laskun ja yhtä monta puuta me istutamme nyt kesällä 2020. Taimet istutetaan 4H:n Taimiteko-yhteistyönä ja kohteet ovat purettujen ilmajohtojen alta vapautuneita johtokatuja.

Olemme mukana tukemassa Taimiteko-toimintaa, sillä jokainen uusi puu metsissämme sitoo hiiltä ja hillitsee osaltaan ilmastovaikutuksia. Rakennamme vuosittain yli 3000 kilometriä säävarmaa sähköverkkoa uudistaessamme ikääntyvää ilmajohtoverkkoa suojaan myrskyiltä, ukkosilta ja lumikuormilta. Maakaapeliverkon valmistuessa puramme pois vanhat ilmajohdot. Samalla ilmajohtojen alta vapautuu metsämaata. Näille alueille istutamme nyt luvatut yli 12 000 puuntaimea.

Jatkamme ilmastotyötämme, sillä istutamme jatkossakin jokaisesta uudesta e-laskusopimuksesta puuntaimen. Lisäksi taimipottia kerryttävät tänä vuonna sähköiset allekirjoitukset, joita teemme vuodessa tuhansittain. Tavoitteemme on istuttaa ensi vuonna vähintään 20 000 puuta.

Elenia toimittaa sähköä 430 000 kotitalous-, yritys- ja yhteiskunta-asiakkaalle noin sadan kunnan alueella Kanta- ja Päijät- Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Sähköverkkoa meillä on yli 74 000 kilometriä, yli puolitoista kertaa maapallon ympäri. Lisäksi Elenia tuottaa energia-alan palveluita. Lue lisää: elenia.fi

Mari Pöyhtäri Viestintäpäällikkö mari.poyhtari@4h.fi