Kuljetusrinki, Mesta, Storemen Logistics ja Logitri istuttavat 4 500 puun taimea Taimiteossa

Kuljetusringin myyntipäällikkö Sami Repo sanoo, että yhtiölle on kotimaisena vastuullisena perheyrityksenä tärkeää istuttaa taimia juuri suomalaisen Taimiteon kanssa.

Kuljetusrinki ja sen kautta Taimiteko-toimintaan mukaan tulleet yhtiöt Mesta, Storemen Logistics ja Logitri istuttavat 4H-järjestön kanssa kesäkuussa noin 4 500 kuusen ja männyn taimea Kärsämäelle. Taimet istutetaan Silonevan vanhalle turvesuolle noin 2,25 hehtaarin kokoiselle maa-alueelle.

Istutuksissa työllistyy paikallisia, pääosin peruskoulun päättäviä nuoria. Monelle taimien istuttaminen on ensimmäinen kesätyökokemus. Kärsämäen 4H-yhdistys on rekrytoinut nuoret ja kouluttaa heidät työhön. Yhdistys myös huolehtii nuorten työvarusteista ja maksaa heille palkat.

Taimiteossa 4H-järjestö kumppaneineen istuttaa uutta metsää alueille, jotka eivät ole aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä. Kuljetusrinki, Mesta, Storemen Logistics ja Logitri ovat nyt ensimmäistä vuotta mukana Taimiteossa.

”Kotimaisena vastuullisena perheyrityksenä meille on tärkeää, että voimme toimia kotimaisen toimijan kanssa myös näissä asioissa”, Kuljetusringin myyntipäällikkö Sami Repo sanoo.

Repo kertoo, että vuoden 2021 lopulla Kuljetusrinki oli tehnyt kaiken mahdollisen, jotta yrityksen operatiivisesta toiminnasta aiheutuneet hiilipäästöt saatiin putoamaan erittäin pieniksi. Jäljelle jäävän osan eli noin 10 prosenttia päästöistä yritys päätti kompensoida. Markkinoilla oli paljon ulkomaille suuntautuvia vaihtoehtoja, mutta kotimaisuus oli Kuljetusringille hyvin tärkeä asia, joten he kääntyivät 4H:n Taimiteon puoleen.

”Taimiteko -konseptissa työllistämme samalla myös suomalaisia nuoria, joten ei tarvinnut kauaa miettiä kumppanuutta 4H:n kanssa. 4H:n Taimiteko tarjosi meille kaiken tämän erinomaisella palvelulla, joten oli helppoa suositella heitä myös kumppaneillemme. Heidän avullaan saavutimme tärkeän tavoitteemme olla 100-prosenttisesti hiilineutraali toimija”, Repo kertoo.

Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski kertoo, että on arvostettavaa, että Kuljetusrinki ja sen kautta jopa kolme muuta yritystä halusivat tulla ensi kertaa mukaan Taimitekoon.

”On hienoa saada tämän yhteistyön kautta neljä uutta kumppania, jotka haluavat tehdä kanssamme Taimitekoja. Taimiteossa nuoret paitsi saavat arvokasta työkokemusta, myös oppivat kestävästä kehityksestä ja metsien roolista ilmastonmuutoksen hidastamisessa”, Alakoski sanoo.

Tänä vuonna Taimitekoja tehdään jo neljättä kesää. Sadat työhön rekrytoidut nuoret istuttavat 19 paikkakunnalla ympäri Suomea reilut 210 000 kuusen ja männyn taimea, mistä syntyy yli 105 hehtaaria uutta metsää. Vertailun vuoksi: 105 hehtaaria vastaa 150 jalkapallokenttää.

Kuljetusrinki Oy on kotimainen perheyritys, joka toimii ympäristönhuollon alalla. Kuljetusrinki on tehnyt pääkaupunkiseudulla työtä yli 30 vuotta puhtaamman ympäristön puolesta. Jätteen synnyn ehkäisemiseksi Kuljetusrinki etsii jatkuvasti uusia tapoja kierrättää. Yritys suunnittelee ja toteuttaa yrityksien ympäristöhuoltoratkaisut ja tarjoaa ympäristöhuollon palveluja rakentamiseen ja saneeraukseen, asuin- ja liikekiinteistöille, kauppakeskuksille, teollisuudelle ja kiinteistöhuolloille. Yrityksen toimintaa ohjaavat vahvasti laatu-, ympäristö- ja turvallisuussertifikaatit ISO9001, ISO14001 ja ISO45001. www.kuljetusrinki.com

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään alle 18-vuotiaita, pääasiassa peruskoulun päättäviä nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja. Kuusen ja männyn taimia istutetaan alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä tai ovat poistuneet turvetuotannosta. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta. www.taimiteko.fi

Mari Pöyhtäri Viestintäpäällikkö mari.poyhtari@4h.fi