Nordea työllistää 4H-yrittäjiä Taimiteossa, koska haluaa tukea nuorten yrittäjyyttä ja toimia ympäristön hyväksi

Nordean ja 4H-järjestön yhteinen tavoite on mahdollistaa yhä useammalle nuorelle positiivisia työelämäkokemuksia.

Me Nordeassa pyrimme tekemään yhteiskuntavastuutyötä erityisesti lasten ja nuorten taloustaitojen sekä yrittäjyyden tukemisen saralla.

Taimiteko-toiminta työllistää nuoria istutustöihin ja luo Suomeen uutta hiilinielua. Osallistumme Taimitekoon, koska meille on tärkeää tehdä hyvää yhteiskunnan ja ympäristön puolesta, tukea hyviä hankkeita sekä 4H:n kautta tukea ja työllistää nuoria yrittäjiä.

Nordean taimien istuttajina työllistyy viisi 4H-yrittäjää. 4H-yrittäjyys on 4H-järjestön organisoima kevytyrittäjyyden malli. Rahoitamme Taimiteko-toimintaan vuonna 2021 viiden hehtaarin edestä metsää eli yhteensä 10 000 taimea.

Nordea on asettanut pitkän aikavälin tavoitteekseen olla nollapäästöinen pankki vuoteen 2050 mennessä. Me Nordealla olemme sitoutuneet sovittamaan liiketoimintastrategiamme kestävän kehityksen tavoitteiden ja Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseksi sekä tukemaan myös asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme näiden tavoitteiden saavuttamisessa.

Löysimme Taimiteon hieman sattumalta, kun innostuimme ja haimme tietoa puiden istutuksesta. Vasta myöhemmin huomasimme, että Taimiteko kuuluu 4H:n sateenkaaren alle. Etsimme lähtökohtaisesti toimijaa, joka hoitaa istutustyön alusta loppuun, eli hankkii istutusalueen, istuttaa puut sekä hoitaa puita myös elinkaaren ajan. Tähän Taimiteko on todistetusti ollut nappi valinta.

Yhteistyömme 4H:n kanssa on jatkunut jo kolmen vuoden ajan. Toimintamme on keskittynyt nuorten yrittäjien valmentamiseen ja ohjaamiseen ja yli 100 nordealaista on vuosien varrella osallistunut 4H-vapaaehtoistyöhön nuorten apuna. Yhteinen tavoitteemme 4H:n kanssa on mahdollistaa yhä useammalle nuorelle positiivinen työelämäkokemus yrittäjyyden kautta. Valtakunnallinen verkosto, vuosien kokemus ja käytännönläheinen ohjaus ovat ehdottomasti 4H-toiminnan valttikortteja.

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään suomalaisia nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja istuttamalla kuusen- ja männyntaimia alueille, jotka eivät ole enää aktiivisen metsä- ja maatalouden tai turvetuotannon piirissä. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta. Lue lisää: www.taimiteko.fi ja www.4h.fi.

Nordea on pohjoismainen yleispankki. Olemme auttaneet asiakkaitamme toteuttamaan unelmiaan jo 200 vuoden ajan. Haluamme olla vahva ja henkilökohtainen kumppani raha-asioissa ja tarjota merkityksellisiä palveluita sekä asiakkaillemme että niille yhteiskunnille, joissa toimimme. Vastuullisuus on läsnä kaikessa, mitä teemme. Lue lisää osoitteessa nordea.com.

Mari Pöyhtäri Viestintäpäällikkö mari.poyhtari@4h.fi