Plant-it istuttaa taimia Suomeen 4H:n Taimiteossa

Plant-itin tavoite on istuttaa puita sitä enemmän, mitä enemmän sen tuotteita myydään. Yhtiö on jo istuttanut yli 15 000 puuta Irlannissa.

Kasvisruokavalmistaja Plant-it on mukana 4H-järjestön Taimiteko-toiminnassa vuosina 2021 ja 2022. Taimiteko-toiminnassa nuoria palkataan istuttamaan Suomeen uusia hiilinieluja.

Kesällä 2021 Plant-itille istutettiin Taimiteossa ensimmäinen erä taimia ja kesän 2022 istutuksissa kokonaismäärä tulee nousemaan vähintään 2000:n taimeen.

Plant-it on lähtöisin Irlannista. Siellä yhtiö on istuttanut myydyistä tuotteistaan jo yli 15 000 puuta kahdeksalle eri alueelle.

Plant-itin markkinointijohtaja Mark Ryan sanoo, että yritys on innoissaan Suomen markkinan avaamisesta ja yhteistyöstä Taimiteon kanssa.

”Plant-it haluaa olla kasvisruokabrändi, joka aidosti tekee hyvää samalla kun myy tuotteitaan. Ilmastonmuutoksen edetessä puiden istuttaminen ja hiilinielujen lisääminen valikoitui meille hyvän tekemisen kohteeksi ja Suomesta löysimme hyvän kumppanin tähän, Taimiteon.”

4H-järjestön Taimiteko-toimintamallissa työllistyy satoja alle 18-vuotiaita nuoria taimien istuttajina ympäri Suomea. Nuoret saavat istutustyöstä palkkaa ja heidät koulutetaan työhön. Monelle taimien istuttaminen on ensimmäinen kesätyö, sillä Taimiteossa työllistetään etenkin peruskoulun päättäviä nuoria. Lisäksi Taimiteossa nuoret oppivat luonnosta, metsien tärkeydestä ja kestävästä kehityksestä.

Plant-itin kasviperäiset tuotteet saapuivat ensimmäisiin K-kauppoihin pääkaupunkiseudulle 9. elokuuta ja jakeluverkostoa laajennetaan parhaillaan. Tuotteet löytyvät pakkasesta ja ne ovat täysin vegaanisia.

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään suomalaisia nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja istuttamalla kuusentaimia alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä. Lisäksi istutetaan männyntaimia turvesuokäytöstä poistuneille maa-alueille. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta.

Mari Pöyhtäri Viestintäpäällikkö mari.poyhtari@4h.fi