SHT-Tukku istuttaa Taimiteossa uusia puita käyttämiensä tilalle

SHT-Tukku on suurin kotimainen arkku- ja uurnavalmistaja. Puu on yritykselle tärkein materiaali ja siksi onkin tärkeää, että se tulee kestävästi hoidetusta metsästä. Taimiteon kautta SHT-Tukku pääsee istuttamaan uusia puita arkkuihin käytettyjen tilalle.

SHT-Tukku valmistaa yksilöllisiä arkkuja ja uurnia suomalaisten viimeiselle matkalle. Haluamme tarjota jokaiselle tämän oman elämän ja omien arvojen mukaisen viimeisen leposijan. Puu on meille tärkein materiaali, joten haluamme pitää siitä huolta.

Käytämme arkuissamme ja uurnissamme sertifioitua puuta (FSC tai PEFC), sillä haluamme varmistua siitä, että puu tulee kestävästi hoidetusta metsästä. Kaikki arkkujen tekemisestä yli jäävä puumateriaali hyödynnetään tarkkaan: ensin esimerkiksi sidontakahvoihin, ja lopulta pieninkin hake käytetään niin tehtaan kuin läheisen koulunkin lämmitykseen.

Yhteiskuntavastuu ilmenee toiminnassamme myös siten, että huolehdimme työntekijöistämme ja maksamme heille sellaista palkkaa, jolla pystyy elämään. Olemme täysin kotimainen yritys, ja sekä meidän että työntekijöidemme maksamat verot hyödyttävät koko yhteiskuntaa.

Arvostamme Taimiteossa kotimaisuutta ja nuorten työllistämistä

4H-toiminta oli meille tuttua jo ennestään. Pidämme hienona asiana, että 4H antaa nuorille ensimmäisiä kokemuksia työelämästä ja yrittäjyydestä.

Taimiteko-toiminnassa meihin teki vaikutuksen se, että kyseessä on kokonaan kotimainen toiminta, jossa puita istutetaan esimerkiksi yrityksemme kotipaikkakunnalle ja se, että istuttajina toimivat paikalliset nuoret, joille istuttaminen saattaa olla ensimmäinen kesätyö.

Taimiteon kautta istutamme uusia puita arkkuihin käyttämiemme tilalle. Haluamme, että Suomessa on metsiä myös tuleville sukupolville ja että metsien hiilinielut säilyvät ja kehittyvät.

SHT-Tukku käyttää arkuissa ja uurnissa FSC- tai PEFC-sertifioitua puuta.

SHT-Tukku on suurin kotimainen arkku- ja uurnavalmistaja. Vuodesta 1955 toimineen yrityksen pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Punkalaitumella. Työllistämme yli sata ammattilaista, joihin kuuluu mm. puuseppiä, verhoilijoita ja ompelijoita. Tavoitteenamme on, että jokainen löytäisi läheiselleen juuri sopivan arkun. Toimintaamme ohjaa vastuullisuus niin luontoa, ihmisiä kuin yhteiskuntaa kohtaan.

Valtakunnallisen nuorisojärjestö 4H:n Taimiteko-toiminnassa työllistetään alle 18-vuotiaita, pääasiassa peruskoulun päättäviä nuoria sekä lisätään Suomen metsien hiilinieluja. Kuusen ja männyn taimia istutetaan alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä tai ovat poistuneet turvetuotannosta. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaa noin 20 miljoonaa puuta. www.taimiteko.fi

Nina Jylhä Viestintäassistentti nina.jylha@4h.fi