Sp-Koti Urbaanit istuttaa asunnon ostajalle ja myyjälle puun

Tavaralahjojen sijaan Sp-Koti Urbaanien asunnon ostajat ja myyjät saavat lahjaksi puun. Puut istutetaan 4H-järjestön Taimiteko-toimintamallin kautta, joten samalla nuoret työllistyvät ja Sp-Koti Urbaanit tekee aidon ison ilmastoteon.

Kiitoksena siitä, että asiakkaat ovat valinneet Sp-Kodin hoitamaan asuntokaupan, he saavat nimiinsä lahjaksi puun. Samalla kun taimia istutetaan ja nuoret työllistyvät, syntyy uutta metsää. Metsä on paras tapa sitoa hiiltä ja samalla tehokkain ja edullisin keino estää ilmastonmuutosta.

Sp-Koti Urbaanit on jo syyskuusta 2020 alusta lähtien lahjoittanut jokaisen heidän kanssaan tehdyn asuntokaupan yhteydessä molemmille kaupan osapuolille puun.

”Halusimme luopua kokonaan tavaran ostamisesta ja satsata tulevaisuuteen, kuten Sp-Koti-ketjun omistaja Säästöpankkiryhmä on tehnyt jo kohta kahden sadan vuoden ajan Suomessa. Taimiteko on meille tärkeä ja iso teko nuorison työllistämisen sekä ilmaston kannalta. Haluamme tehdä oman osamme sekä yhteiskunnan toimivuuden sekä yleisen hyvinvoinnin eteen. Lahjana puu on konkreettinen teko asiakkaillemme,” sanoo Sp-Koti Urbaanien toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen.

Puut istutetaan 4H-järjestön Taimiteko-toimintamallin kautta kesäkuun kolmen ensimmäisen viikon aikana. Nuoret tekevät kaiken istutustyön ja uusia metsiä syntyy ympäri Suomea. Asiakkaille toimitetaan heinäkuussa koordinaatit sekä sertifikaatti osallistumisesta Asumisen Rahapuu -metsän nousemiseen tulevaisuuden hiilinieluksi.

”Kestävän kehityksen mukainen toiminta on 4H:n ydinarvoja, joten on hienoa, että saamme Taimitekoon mukaan yhteiskuntavastuullisesti toimivan yrityksen, joka haluaa palkita asiakkaansa tavaran sijasta ilmastoteolla. Jokainen istutettu puu lisää Suomen hiilinieluja ja samalle tarjoamme nuorille arvokasta työkokemusta,” 4H:n kumppanuuspäällikkö Tarja Anttonen kiittää.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Anna-Maija Kuosmanen, Sp-Koti Urbaanit, puh. 050 541 4636

kumppanuuspäällikkö Tarja Anttonen, Suomen 4H-liitto, puh. 040 565 9499

Mari Pöyhtäri Viestintäpäällikkö mari.poyhtari@4h.fi