Suomen Taloushallintoliitto ja Tilitoimisto Aarnio yhdessä Taimiteon sekä Planet Companyn kanssa haastavat koko taloushallinnon toimijat tekemään muutoksen yhteisen paremman huomisen puolesta.

Taloushallintoala on arvioitu kuluttavan kolmanneksi eniten paperia kaikista toimialoista, joten muuttamalla kirjanpidon toteutuksen paperittomaan, mahdollistetaan luonnonvarojen käytön minimointi. Hyödyt ovat merkittävät mm. energiatehokkuuden sekä tarvittavan toimistotilan osalta.

Yhteistyössä Taimiteon kanssa, voimme osaltamme korjata aikaansaanutta jälkeä, esimerkiksi koko vuoden hiilidioksidipäästöjen kompensoimista. Samalla työllistämme suomalaisia nuoria, sillä Taimiteko tarjoaa kesätyömahdollisuuksia monille nuorille eri puolilla Suomea.

Taimiteossa ryhdytään konkreettisiin toimenpiteisiin hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Tavoitteena on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä. Taimiteossa kompensoidaan niin yritystoiminnasta kuin yksityishenkilöiden arjesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä lisäämällä hiilinieluja Suomeen. Taimia istuttavat suomalaiset nuoret. Lue lisää Taimiteosta täällä.

Teko on helppo toteuttaa

Tilitoimisto Aarnio istuttaa Taimiteon kautta vähintään yhden taimen jokaista vuoden aikana tehtyä tilinpäätöstä kohden. Haastamme taloushallintoalan yritykset toimimaan samoin. Mukaan voi kuitenkin lähteä myös pienemmällä määrällä – pienikin teko on suuri teko!

Askel 1: Mene yritysten lahjoitusosioon, josta pääset tekemään organisaationne lahjoituksen laskurin kautta. Laskurin jälkeen siirry ohjeiden mukaisesti maksamaan. Haastekampanjalle on luotu oma kuponkikoodi: tilitoimistossa.  Muistathan merkitä tämän kuponkikoodin maksaessasi.

Askel 2: Kun olette liittyneet mukaan Taimiteko-haasteeseen, toteutuksen ja tarinan voi jakaa. Jaa toteutus liittymällä mukaan Planet Company -yhteisöön. Planet Companysta ollaan yhteydessä tilin luonnin jälkeen ja saat ohjeet teon jakamiseen.

Jokainen voi valita sopivan määrän. Pienikin teko on suuri teko.

Keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki on noin 10 300 kg CO2 päästöä per vuosi. Alla tähän vertautuvia esimerkkejä siitä, mitä tietty määrä istutettavia taimia kompensoi hiilidioksidipäästöjä.

Esimerkkejä istutettavien puiden määrästä:

  • Yritysten Taimiteko voi minimissään olla 50€, jolla istutetaan 20 taimea ja nuoren. Päästökompensoinnin määrä on tällöin 4 650kg C02 päästöä.

Muita valmiiksi laskettuja esimerkkejä tehdä Taimiteko:

  • Taimiteko: 108€ per sähköinen yritys (työllistät yhden nuoren ja istutat 43 taimea) Päästökompensoinnin määrä on tällöin 10 000kg CO2 päästöä.
  • Taimiteko: 320€ per paperinen yritys (työllistät yhden nuoren ja istutat 128 taimea). Päästökompensoinnin määrä on tällöin 30 000kg CO2 päästöä.

Esimerkkinä: Tilitoimistolla on asiakkaana 23 yritystä ja haluavat toteuttaa teon istuttamalla yhden taimen per asiakas. Näin ollen Taimiteon euromäärä on 57,50€. Tällä yritys työllistää yhden nuoren ja päästäkompensoinnin määrä on 5 347,5kg C02 päästöä.

Vuoden 2021 istutettavien taimien pooliin ilmoittautuminen toteutetaan Taimiteon sivuilla 24.11.2020 – 31.3.2021.

Nyt on aika muutokselle. Toimitaan yhdessä ja näytetään esimerkkiä kaikille muille toimialoille.

Yhteistyössä Suomen Taloushallintoliitto, Tilitoimisto Aarnio ja 4H-järjestö.

Mukana paremman huomisen puolesta The Planet Company Oy.

Keräyslupa: RA/2020/1473. Voimassa 25.11.2020 – 25.11.2021 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.